Skorajda kot pozno božično darilo za vse, ki ste kadarkoli pomislili na registracijo svoje znamke, je Slovenski podjetniški sklad danes, 25. 1. 2019, objavil Vavčer za zaščito intelektualne lastnine.

Zakaj pravzaprav gre?

Vavčer omogoča spodbude malih vrednosti za mikro, mala in srednja podjetja ter zadruge prek sofinanciranja za zaščito intelektualne lastnine, vključno z registracijo znamke.

Komu je namenjen vavčer?

Vavčer lahko prejmejo mikro, mala in srednje velika podjetja in zadruge, ki:

  • imajo sedež v Republiki Sloveniji,
  • se kot pravne ali fizične osebe ukvarjajo z gospodarsko dejavnostjo
  • so organizirana kot gospodarske družbe, samostojni podjetniki ali zadruge
  • imajo na dan oddaje vloge vsaj 1 zaposlenega
  • niso v težavah (imajo poravnane finančne obveznosti, niso v postopkih prisilne poravnave, stečajnih postopkih itd.)

Enostavnost in hitrost

Vavčerje, ki bodo na voljo skozi vse leto, odlikuje enostavna prijava in hitra obravnava po oddaji vloge. Roka za oddajo vloge ni!

Namen vavčerja

Z vavčerjem si lahko zagotovite sofinanciranje postopka registracija znamke, in sicer tako stroškov zunanjih strokovnjakov (tj. zastopnikov za znamke, kot je Advokado), ki vam pomagajo v postopku registracije, kot tudi uradnih pristojbin v zvezi z registracijo znamke.

Stopnja financiranja in najvišja vrednost vavčerja

Na podlagi dokazil o plačanih stroških registracije znamke, lahko podjetje prejme pridobi sofinanciranje v višini do največ 60%. Najvišja vrednost vavčerja je 10.000 EUR, skupna višina vavčerjev, ki jih prejme podjetje na leto, pa ne sme presegati 30.000 EUR.

Kako vam lahko pomagamo?

Advokado vam pomaga ne le v postopku registracije znamke, temveč vam pomaga tudi pri oddaji vloge za Vavčer za zaščito intelektualne lastnine, ki vam omogoča 60% sofinanciranje vseh stroškov registracije znamke. Ne zamudite priložnosti in nam pišite še danes.

Preberite tudi:

Več o Vavčerju za zaščito intelektualne lastnine (spletna stran Slovenskega podjetniškega sklada)

Kategorije: Znamka

0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Avatar placeholder

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja